ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Οι αποκαλύψεις του ECONOMIST για τον "γατούλη" του Σόιμπλε

Χρειάστηκαν τέσσερις ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ για να βρουν άλλοθι για το πώς ο Αλέξης Τσίπρας έγινε… γατούλης μπροστά στον Σόιμπλε. Σε ένα non paper που εξέδωσαν μόλις χθες θριαμβολογούν ως μέγιστη επιτυχία τους την «αναγνώρισή» τους από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών ως κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, ήταν τόσο μεγάλη η επιτυχία του ταξιδιού, που χρειάστηκαν μόλις μιάμιση σελίδα για να την καταγράψουν. Εκτός από τις αναφορές σε δηλώσεις που ποτέ δεν εξέφρασε δημόσια ο κ. Αλέξης Τσίπρας (όπως το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων αλλά και… γερμανικής εταιρίας που εντυπωσιακά ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβει το όνομά της. Αραγε, γιατί;), κατηγορούν όσους αποκάλυψαν ότι άλλα λένε εντός και άλλα εκτός Ελλάδας.

Η απάντηση στους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε από τον «Economist» που, σχολιάζοντας το ταξίδι στη Γερμανία, μιλά για «μεταμόρφωση του κ. Τσίπρα». Συγκεκριμένα, το περιοδικό στην ηλεκτρονική έκδοσή του επισημαίνει την προσπάθεια «μεταμόρφωσης» ενός ακροαριστερού ηγέτη σε έναν Ευρωπαίο mainstream πολιτικό που θέλει να καθιερωθεί στο ευρωπαϊκό πολιτικό κατεστημένο. Οπως επισημαίνει ο «Economist», ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί ως πολιτικός να καθιερωθεί στο ευρωπαϊκό πολιτικό κατεστημένο και ήδη έχει γίνει λιγότερο επικριτικός απέναντι στους δανειστές της Ελλάδας, την ώρα που προσπαθεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις με Ευρώπη και ΗΠΑ, αλλά και να πειθαναγκάσει την ακροαριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ να ευθυγραμμιστεί με την πολιτική του.Το περιοδικό αναφερόμενο στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο, παρουσίασε με… ευγένεια μία λίστα αιτημάτων.

Τέλος, οι συνιστώσες βάζουν υπό… έλεγχο τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, υποχρεώνοντάς τον να δημιουργήσει ομάδα «πρωινού καφέ», στην οποία μετέχουν οι εσωκομματικές τάσεις. Το όργανο αποτελείται από εννέα άτομα και, εκτός του προέδρου Αλέξη Τσίπρα, μετέχουν ο εκπρόσωπος Τύπου Πάνος Σκουρλέτης, ο Δημήτρης Βίτσας, ο Πάνος Λάμπρου, ο Γιάννης Μπαλάφας, ο Ρούντι Ρινάλντι, ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Αντώνης Νταβανέλλος. Τις συνεδριάσεις θα παρακολουθεί και η Διεύθυνση της Κ.Ο. του κόμματος.

Ουσιαστικά στο νέο όργανο εκφράζονται και οι περισσότερες εσωκομματικές τάσεις και προήλθε από μία συμβιβαστική προσπάθεια, καθώς οι πιο μικρές πρώην συνιστώσες δείχνουν να ενοχλούνται από τη σταδιακή υποβάθμιση του ρόλου τους στη διαδικασία ενοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ και τη μετατροπή του σε ενιαίο κόμμα.

Νίκος Ελευθερόγλου / ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: