ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Ψήφισαν την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και τώρα ένας -ένας οι βουλευτές ζητούν τη μείωση!

Eρώτηση με αφορμή τα οξυμένα προβλήματα που παρατηρήθηκαν την περίοδο των εορτών ως προς το ζήτημα της θέρμανσης κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Ψυχάρης προς τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρα.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης: 

«ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 

Η εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης στην ανώτερη τιμή εκ των δύο αποφασίστηκε για συγκεκριμένους λόγους, βασικότερος εκ των οποίων ήταν η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων. Η ρύθμιση αυτή, όμως, εκτός από τα προσδοκώμενα οφέλη είχε και τέσσερις σημαντικές παρενέργειες:
Την κατακόρυφη πτώση της ζήτησης πετρελαίου θέρμανσης, λόγω της τρέχουσας οικονομικής ύφεσης και της αδυναμίας των νοικοκυριών να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες τους. Αυτό είχε ως συνέπεια και την κατακόρυφη πτώση του τζίρου των εταιριών εμπορίας πετρελαίου.
Την απώλεια εσόδων του κράτους από φόρους, λόγω περιορισμένης κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης. Υπολογίζεται ότι παρά την αυξημένη τιμή και τους προβλεπόμενους φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης, η πτώση της συγκεκριμένης αγοράς είναι τέτοια, που θα υπάρξει σημαντική υστέρηση εσόδων για το κράτος από τους συγκεκριμένους φόρους.
Τη σημαντική μείωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων, καθώς τίθεται πλέον σοβαρό θέμα επιβίωσης των κατοίκων, κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα που οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα χαμηλές, λόγω της αδυναμίας προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης. Το πρόβλημα είναι πολύ πιο σοβαρό για τους μαθητές που υποχρεώνονται σε πολλές περιοχές να μένουν για πολλές ώρες σε σχολικές αίθουσες-«ψυγεία».
Τη σημαντική επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Η προσπάθεια ανεύρεσης εναλλακτικής λύσης στο πρόβλημα της θέρμανσης έχει οδηγήσει πολλούς πολίτες στην εκτεταμένη χρήση τζακιών. Το γεγονός αυτό, η καύση δηλαδή τεράστιων ποσοτήτων οργανικής ύλης (ξύλου) σε ανοιχτού τύπου τζάκια, έχει ως συνέπεια τη δημιουργία αιθαλομίχλης στην ατμόσφαιρα και την εκπομπή μεγάλων ποσοτήτων σωματιδίων που σε πολλές περιπτώσεις είναι καρκινογόνα (τα μικροσωματίδια αυτά εισέρχονται στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω του αναπνευστικού). Το πρόβλημα αυτό είναι πλέον έντονο ακόμα και στο ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον του κέντρου της Αθήνας και είναι ακόμα μεγαλύτερο σε μικρότερες επαρχιακές πόλεις που η χρήση τζακιών είναι καθολική και με μεγαλύτερη πυκνότητα. Τέλος, και σε επίπεδο ρύπανσης εσωτερικών οικιακών χώρων το πρόβλημα είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνο γιατί οι διαμένοντες στους χώρους αυτούς που χρησιμοποιούνται τζάκια βρίσκονται για πολλές ώρες σε κλειστό χώρο με μεγάλο φορτίο επικίνδυνων σωματιδίων. Κατόπιν όλων αυτών ερωτάσθε κ. Υπουργέ: 

- Μελετάτε το ενδεχόμενο ταυτόχρονης μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης; Πως σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε το σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την αδυναμία εξασφάλισης θέρμανσης σε νοικοκυριά και σχολεία; 

- Έχετε εκτιμήσει τις περιβαλλοντικές συνέπειες από την αναμενόμενη ελεύθερη καύση τεράστιων ποσοτήτων ξύλου σε αστικές και ημιαστικές περιοχές;

Δεν υπάρχουν σχόλια: