ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Πρόβα εξουσίας για Τσίπρα οι επαφές στη Γερμανία.

Η κοινή γνώμη υποστηρίζει την τακτική και το πρόγραμμα διεθνών επαφών που ακολουθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Πρόβα εξουσίας για Τσίπρα οι επαφές στη Γερμανία

Αίσθηση άφησε η πρόσφατη επίσκεψη που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας στη Γερμανία και φυσικά οι επαφές που έκανε ειδικά με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών κ. Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, στον οποίο έθεσε δύο αιτήματα, την ικανοποίηση του Κατοχικού δανείου και την έκδοση του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου.
Την εικόνα αυτή δημιουργεί το αποτέλεσμα της ανοικτής δημόσιας δημοσκόπησης που πραγματοποίησε το “Newsbomb.gr” την εβδομάδα που πέρασε. Το ερώτημα στο οποίο ανταποκρίθηκαν 4.494 αναγνώστες μας ανέφερε: «Πώς κρίνετε τα αποτελέσματα της επίσκεψης και των επαφών που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας στη Γερμανία;»
Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης θεωρεί ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας έδωσε τις πρώτες εξετάσεις για να διεκδικήσει πλέον ανοικτά την εξουσία, κάτι το οποίο φαίνεται να επιβεβαιώνεται σύμφωνα με τις εξελίξεις αλλά και τα αποτελέσματα της επίσκεψης που πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτή είναι η άποψη 2.700 αναγνωστών μας, η οποία μεταφράζεται σε ποσοστό 60,08% επί των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση.

Εξαπίνης τον Σόιμπλε
Θετική είναι και η άποψη 799 αναγνωστών, οι οποίοι θεωρούν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αιφνιδίασε τον κ. Βόλφγκαγκ Σόιμπλε όταν του έθεσε τα ζητήματα για το Κατοχικό δάνειο και την παραπομπή του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου στην ελληνική Δικαιοσύνη. Φαίνεται ότι το 17,78% από τους συμμετέχοντες επιθυμούν την εισαγωγή αυτών των δύο καίριων θεμάτων στην ατζέντα των διμερών σχέσεων της Ελλάδας με τη Γερμανία.

Σε τρίτο επίπεδο, το 12,35% από τους ερωτηθέντες, πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας έπρεπε να γίνει ακόμα πιο πιεστικός προς τη γερμανική πλευρά. Την άποψη αυτή υιοθετούν 555 αναγνώστες του “Newsbomb.gr”. Τέλος, υπήρξαν 440 πολίτες -που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 9,79%- που πιστεύουν πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τρεις προτάσεις διακυβέρνησης και κέρδισε τις εντυπώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: