ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Οι τρεις ιεράρχες είχαν αποστολικό πάθος και ανθρωπιά

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ

...Αυτοί περισσότερο από κάθε άλλο υπηρέτησαν και αγωνίστηκαν για τον άνθρωπο. Δεν τον μελέτησαν μόνο με τη θεωρία, αλλά πολύ περισσότερο τον βοήθησαν και με την πράξη.

...Εμείς οι Έλληνες έχουμε υποχρέωση να τους τιμούμε ιδιαίτερα γιατί βοήθησαν πολύ στη διατήρηση και ανύψωση του Ελληνισμού, αφού πρόσφεραν τεράστια υπηρεσία στο ελληνικό πνεύμα και τα ελληνικά γράμματα.


Ο Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος Θεολόγος και ο Ιωάννης Χρυσόστομος κατά γενική ομολογία είναι οι θεμελιωτές του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού. Αγωνίστηκαν με φλόγα και ανθρωπιά για την επικράτηση του πνεύματος του ελληνικού χριστιανισμού και του χριστιανικού ελληνισμού.
Διέπρεψαν σ' όλα τα πεδία της ζωής: το θρησκευτικό, το εκκλησιαστικό, το πνευματικό, το επιστημονικό, το ηθικό, το φιλοσοφικό, το συγγραφικό, το ανθρωπιστικό, το κοινωνικό.
Ασυμβίβαστοι, δεν φοβόταν την κάθε είδους αυταρχική εξουσία, ασκούσαν έντονη κριτική σ' όλους εκείνους που αδικούσαν τους φτωχούς και ανήμπορους και οι κοινωνικές θέσεις τους ήταν σύγχρονες και ριζοσπαστικές. "Η κοινωνική αδικία για το Μ. Βασίλειο και τον Ι. Χρυσόστομο, δημιούργημα της κακής διανομής του πλούτου, κριτικάρεται με μια δριμύτητα που θα έκανε τον Προυντόν και τον Καρλ Μαρξ να χλωμάσουν" αναφέρει πολύ εύστοχα ο Νικόλας Μπερντιάεφ, Ρώσος διανοητής του 20ου αιώνα.
Έτσι, λοιπόν, κατά την άποψή μου, εάν θέλουμε να τιμήσουμε τους τρεις Ιεράρχες δεν χρειάζεται να το κάνουμε μέσα από τυπικές και πολλές φορές ανούσιες τελετές. Απαιτείται μελέτη του σπουδαίου και πλούσιου έργου τους, αλλά κυρίως να μιμηθούμε τη στάση ζωής τους, γιατί πάνω απ' όλα είχαν αγωγή και παιδεία που δυστυχώς, δεν έχουμε εμείς σήμερα. Ειδικότερα, να παραδειγματίζονται από αυτούς οι σημερινοί ηγέτες μας, που δεν διαθέτουν τη δύναμη, το "τσαγανό" και τα ψυχικά προσόντα, ώστε να εμπνέουν και να καθοδηγούν το λαό στο δρόμο της κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: