ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Διοικητικές "αταξίες" στο Υπουργείο Παιδείας

ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 15Α - 10557 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 210-3312793 & 6974 750407
www.dakepe.gr e-mail: info@dakepe.gr
Αθήνα, 15/01/ 2013
«Άρχισαν τα όργανα…»


Πριν καλά - καλά στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής για το διορισμό των νέων Περιφερειακών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έντονος είναι ο προβληματισμός στην εκπαιδευτική κοινότητα για τα φαινόμενα «αυθαιρεσιών» και «διοικητικής δυσλειτουργίας» που παρουσιάζονται στο Υπουργείο Παιδείας.
Συγκεκριμένα:
Ο νέος Περιφερειακός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενεργώντας αυθαίρετα και παράνομα εκδίδει πρόσκληση ενδιαφέροντος για υποβολή υποψηφιοτήτων για μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων τη στιγμή που η προθεσμία είχε εκπνεύσει πριν από πολλές ημέρες! Στη συνέχεια, και μετά από καταγγελίες, αναγκάστηκε να προβεί στην απόσυρση του σχετικού εγγράφου…
Στις πρόσφατες επιλογές Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης και στα πλαίσια της «διατήρησης των όποιων ισορροπιών(;)» επανατοποθετήθηκαν στην ίδια περιοχή ευθύνης - άραγε ως «επιτυχημένοι» στο έργο τους(;) - τρεις (3) από τους εκλεκτούς της κας Διαμαντοπούλου.
Αποχωρούντες Περιφερειακοί Διευθυντές (βλ. Βορείου Αιγαίου) έσπευσαν άρον-άρον να συγκροτήσουν με «αρεστούς» τους τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Αξιόλογα στελέχη της εκπαιδευτικής κοινότητας, αποτέλεσαν «θύματα» της ατολμίας, των «πισογυρισμάτων» και της υποχωρητικότητας της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας.
Το Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης παραμένει ασυγκρότητο, χωρίς να λειτουργεί, εδώ και ενάμιση (1,5) χρόνο με αποτέλεσμα Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να μένουν «ακέφαλες» και να λειτουργούν με «αναπληρώσεις»!
Αν και είμαστε ήδη στα μέσα Ιανουαρίου, η εγκύκλιος των μεταθέσεων αναζητείται ακόμη!Φοβερός προγραμματισμός!!!
Υπάρχει δημόσια παραδοχή από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την ύπαρξη κενών στα σχολεία, αλλά δεν κάνουν τίποτα για την κάλυψη των κενών αυτών!!!
Υπάρχουν «αυθαίρετες» και «έωλες» γνωμοδοτήσεις από διοικητικούς υπαλλήλουςσχετικά με υπηρεσιακά θέματα αναπληρωτών και αδειών.
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.,
με σταθερή και ακηδεμόνευτη πορεία, με κρυστάλλινο, υπεύθυνο και συνεπή λόγο καλεί
την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να πάψει να αναλώνεται στη διατήρηση εύθραυστων «ισορροπιών» και να ασχοληθεί με την ουσία των προβλημάτων που ταλανίζουν τη Δημόσια Εκπαίδευση και τους Εκπαιδευτικούς.

Και να θυμούνται: «Όποιος σπέρνει ανέμους, θα θερίσει θύελλες…»

Για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. 
Ο Πρόεδρος                                         Ο Γενικός Γραμματέας

      Χαράλαμπος Κόκκινος                            Μάνος Ανδρουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: