ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΝ

ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ = ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Οι 300 βουλευτές δεν είναι σπατάλη για τη μικρή και πολύπαθη χώρα μας!!

Πότε, λοιπόν, θα μειωθεί ο αριθμός των Βουλευτών;


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί επισκέπτες του ιστολογίου μας,

Πολλές δημοσιεύσεις-αναρτήσεις μας (κείμενα-φωτογραφίες), είναι πρωτότυπες. Υπάρχουν και αναδημοσιευμένες για τις οποίες αναφέρεται η πηγή.

Επιτρέπεται η χρήση των κειμένων και των φωτογραφιών μας αρκεί να αναφέρεται η πηγή προέλευσης. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπουμε τη χρήση αυτών για εμπορικούς σκοπούς.

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

     Ήδη έχουν κατατεθεί, στην περιφερειακή διεύθυνση δυτικής Μακεδονίας από τους διευθυντές εκπαίδευσης και των τεσσάρων νομών, οι τελικές προτάσεις σχετικά με τις καταργήσεις σχολικών μονάδων.
    Σύμφωνα με το άρθρο 50 του Ν. 1566/85, οι δημοτικές επιτροπές παιδείας εισηγούνται μεταξύ  άλλων την ίδρυση, κατάργηση και συγχώνευση σχολείων. Αυτή η διαδικασία πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Φέτος, όμως, οι εν λόγω προτάσεις, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, αφού το Υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει από τον Σεπτέμβριο ακόμη, στο πλαίσιο του σχεδιασμού λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το σχολικό έτος 2011-2012, τη δημιουργία νέου σχολικού χάρτη με λιγότερα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.
     Για το λόγο αυτό όρισε και αναλυτικούς άξονες, όπως, (η εξέλιξη μαθητικού δυναμικού την τελευταία 5ετία και ως το 2013, χιλιομετρική απόσταση, κτιριακές υποδομές, γνώμη της τοπικής κοινωνίας). Εύλογα όλα αυτά έχουν προκαλέσει την έντονη ανησυχία γονιών και εκπαιδευτικών, κυρίως, για το εύρος των επικείμενων μεταβολών.
    Οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών σε ολόκληρη τη χώρα είναι έντονες, άλλες δίκαιες και άλλες  άδικες. Μάλιστα οι εκπρόσωποι των Δήμων και των Συλλόγων γονέων-κηδεμόνων χαρακτηρίζουν τις εισηγήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων πρόχειρες, βεβιασμένες ενίοτε και μεθοδευμένες...
   Για το λόγο αυτό η Υπουργός Παιδείας προσκάλεσε τους νεοκλεγέντες "Καλλικρατικούς" Δημάρχους σε σύσκεψη, για να τους πείσει, προφανώς,  να είναι θετικοί στο νέο "Σχολικό Καλλικράτη" που οραματίζεται το Υπουργείο Παιδείας.
Κατά την άποψή μου, η κυβέρνηση θα μπορούσε να πείσει  τις τοπικές κοινωνίες για τις αγαθές προθέσεις της, αν είχε εφαρμόσει "Καλλικράτη" αφ΄ενός στο κοινοβούλιο, μειώνοντας τον υπερβολικό αριθμό των Βουλευτών,  και αφ' ετέρου  στο Υπουργικό Συμβούλιο, μειώνοντας τον υπερβολικό αριθμό των μελών του.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
    Δυστυχώς,  όλα σχεδιάζονται και αποφασίζονται εκ του προχείρου και ως εκ τούτου η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων  είναι αδύνατη, με αποτέλεσμα την παράταση της αγωνίας και της ταλαιπωρίας των εκπαιδευτικών, αφού οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις θα καθυστερήσουν.
   Για μια ακόμη φορά τα θέματα παιδείας και εκπαίδευσης από την πλευρά της πολιτείας αντιμετωπίζονται με προχειρότητα, πειραματισμούς, καθυστερήσεις και αναβολές.
Η αγωνία συνεχίζεται, επιβάλλεται να συνεχιστούν και οι αγώνες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: